- Burun Estetiği
- Yazar admin
Rinoplasti, belki de tüm plastik cerrahi prosedürleri içinde en zor olanıdır. En iyi ellerde bile rinoplasti sonrası dış deformiteler veya nefes almada zorluklar ortaya çıkabilir. Bunun nedeni, burnun karmaşık anatomisi ve ‘iyileşmenin belirsizlikleridir’.
Böyle durumlarda ikinci bir cerrahi işlem yapıldığında cerrahın deneyimi daha da önemli hale gelir.
Bir önceki rinoplasti ameliyatının istenmeyen veya tahmin edilemeyen sonuçlarını gidermek için yapılan, 2. 3. veya daha fazla kez gerçekleştirilen düzeltme ameliyatlarına genel olarak revizyon rinoplasti denir. Revizyon rinoplasti ameliyatı ilk burun ameliyatlarına göre daha zordur ve başarı oranı ilk ameliyata göre daha düşüktür. O yüzden tecrübeli ellerde özenle yapılması gereken bir ameliyattır.
Rinoplasti Ameliyatına İhtiyaç Duyulan Durumlar Nelerdir?
Bazı hastalar rinoplasti sonuçlarından memnun kalmayabilir. Hastanın beklentilerini karşılamamış olabilir veya ameliyat sonrası yeni sorunlar gelişebilir. Bu gibi durumlarda oluşan burun problemleri giderilir ve hastanın istekleri doğrultusunda yapılabilecek düzeltmeler yapılır.
Revizyon Endikasyonları: Doğal olmayan görünüm, düzeltilmemiş burun dorsal kamburluğunun varlığı, burun ucu sarkması, aşırı yukarı doğru burun ucu, aşırı uzun burun ucu, aşırı kısa burun ucu, burun orta hat sapması, burun dorsumunun çökmesi (eyer-burun deformitesi, ters V deformitesi ), devam eden solunum problemleri vb.
Revizyon Burun Estetiği Süreci
Ameliyat Öncesi
Detaylı bir tıbbi öykü ve önceki ameliyatla ilgili bilgiler alınır, hasta muayene edilir, hastanın beklentileri öğrenilir, hastaya ameliyat hakkında bilgi verilir, fotoğraflar çekilir, gerekli tetkikler ve muayeneler yapılır.
Ameliyat Sırası
Ameliyat genel anestezi altında doğal bir görünüm elde etmek için yaklaşık 2-3 saat sürer. Kıkırdak ihtiyacı olan hastalar için septal kıkırdak, post-kulak kıkırdak veya kostal kıkırdaktan ek parçalar alınması gerekebilir. Özel atel ve gerekirse silikon burun tamponları yapılabilir.
Ameliyattan Sonrası
Kısa sürede yemek yenmeye başlanabilir. İlk 24 saat soğuk kompres uygulanması önemlidir. Hasta 2 gün sonra ateli ıslatmadan duş alabilir. Tampon 2-3 gün, bandaj ise 7 gün içinde çıkarılır. Hasta 1 hafta sonra işine dönebilir, 3 hafta sonra hafif egzersizler, 8 hafta sonra ağır egzersizler yapabilir ve 6-8 hafta sonra gözlük takabilir. Yüzde morarma ve şişlik görülebilir ancak yaklaşık 2-3 hafta sürer. Hasta 6 aydan 1 yıla kadar tamamen iyileşmiş olur.